Tags

, , , , , , , , , ,

Vier
Double Luck
In de Chinese traditie wordt het nummer ‘4’ vaak geassocieerd met ‘dood’ en is dus geen ‘gunstig’ nummer.
Vanuit Westers oogpunt is het nummer 4 wél een geluksgetal. Denken we maar aan een klavertje vier als geluksbrenger en ook op de (Amerikaanse /Apple) PC-toetsenborden staat het ‘$’ dollarteken bij het cijfer 4. Bovendien vertegenwoordigt het nummer 4 in de Bagua (het Feng Shui magische vierkant) het huis van de ‘zegeningen’ ofwel succes, inkomsten, voorspoed…

Drie
Bij binnenhuisinrichting wordt vaak geadviseerd om in groepen van 3 soortgelijke voorwerpen te decoreren, omwille van de zogenaamde ‘symmetrie’.
Feng Shui gaat er echter van uit dat wat je ziet, je in jezelf opneemt en – bewust of onbewust- projecteert. Stel jezelf dus eerst de vraag wat dit drievoud voor jou representeert.
Neem bijvoorbeeld de Bagua sector nr2 (relatiegebied): wens je echt een derde (persoon) in jouw relatie te verwelkomen? Symboliseert deze ‘indringer’ onbewust jouw werk of dat van jouw partner (workaholic)? Vertegenwoordigt het misschien een ander probleem couple hugging(drankmisbruik?) waardoor er te weinig aandacht is voor de echte partnerrelatie?

Twee
In Feng Shui wordt graag ‘twee aan twee’ gedecoreerd, in koppelvorm, als een paar dichtbij elkaar.
Wanneer je single bent en een relatie wenst, zal de visualisatie van 2 objecten bij elkaar, jouw geest eerder openen om je voor te bereiden om een ​​nieuwe relatie te verwelkomen.

Een
Een stoel alleen, één enkel nachtkastje in de ‘master bedroom’ bevestigt en benadrukt de aanwezigheid van één persoon in dit intieme huis…Wil je een ​​liefdevolle partner aantrekken? Plaats dan zeker een tweede stoel en een gelijkwaardig, tweede nachtkastje aan de andere zijde van het bed. Zo geef je jezelf en jouw potentiële partner alvast een open kans.

Misschien een goed idee om bepaalde kamers eens extra onder de loep te nemen, natuurlijk steeds met een gezonde spirit (en de nodige humor)?

Feng Shui groeten,

Gudrun
Feng Shui Consulent (België en Nederland)
GSM 0032 (0)4 72 70 64 30

http://fengshuisteps.com/vlaams.html